EEN DIER IS GÉÉN DING!! - Dierenmishandeling moet bestraft. Actie door Jamie Jane Bosman
Stand ontvangen handtekeningen via site (upd. 25-04-12, 21:45):
16.029
Stand ontvangen handtekeningen via lijsten (upd. 09-11-11): 1785
 
Totaal (update 25-04-12, 21:45): 17.814
 
Nieuws
 
25 april 2012
Vandaag persoonlijk kennis gemaakt met de oprichter van een nieuwe stichting die erg aan de weg timmert: stichting dierentoekomst!
 
14 april 2012
- Hoe is het mogelijk..., vanochtend precies op 17.500 handtekeningen in totaal gekomen. GEWELDIG!!! Dat is maar liefst 42,5 % van het benodigde aantal. Nog veel te gaan, maar we blijven volhouden!
- Eerdaags worden ook weer handtekeningen via de lijsten gecontroleerd. We hopen dat het veel correcte handtekeningen zijn. Dus hebt u meegedaan om handtekeningen via de lijsten te verzamelen, maar zijn de lijsten nog niet helemaal vol, wacht dan niet tot ze wèl vol zijn, maar stuur ze alstublieft naar mij op zodat het meekan in de controle en telling.
 
8 april 2012
Eerste Paasdag. Er zijn mensen die denken dat het geen kwaad kan voor kuikentjes om in kleuren gespoten te worden.... Helaas overlijden de gekleurde kuikentjes binnen een paar dagen!
 
25 maart 2012
Het aantal meldingen bij alarmnummer 144 loopt terug. Waren het er in het begin > 1000 per dag, nu nog 'slechts' rond de 500. PER DAG! Dat zijn er honderden teveel per dag. Eens temeer een reden om met deze handtekeningenactie door te blijven gaan!
 
14 maart 2012
Komt ons (helaas nu pas) ter ore dat in de game Battlefield 3 een dier mishandeld kan worden. We weten wel dat er veel games zijn waarin ook niet zachtzinnig met mensen wordt omgegaan, maar wat bezielt de makers van die games? Het moet niet gekker worden....
 
27 februari 2012
- De nieuwe lijst is bekend van landen waarin veel dierenleed voorkomt. Nederland staat helaas nog steeds op de vierde plaats...
1.     Griekenland                             11. Mexico
2.     Spanje                                     12. Aruba
3.     Nederlandse Antillen                 13. China
4.    Nederland                                 14. Thailand
5.     Roemenië                                 15. Verenigde Staten
6.     Turkije                                    16. België
7.     Venezuela                                17. Brazilië
8.     Bulgarije                                  18. Italië
9.     Egypte                                     19. Zuid-Afrika
10.   Portugal                                   20. Japan
- Staatssecretaris Bleker (EL&I) heeft 23 februari jl. zijn nota 'Dierenwelzijn en Dierengezondheid' naar de Tweede Kamer gestuurd.
De Dierenbescherming heeft reeds aangegeven zeer teleurgesteld te zijn over de nota. Het is volgens de DB 'een visieloos document vol open deuren', waarbij de staatssecretaris 'de verantwoordelijkheid bij bedrijven en consumenten neerlegt, terwijl hij zelf niks wil doen aan het verbeteren van de situatie voor dieren'.
 
12 februari 2012
MIJLPAAL!! We zitten nu op precies 15.000 handtekeningen via de website! Echt geweldig. Ik ben iedereen enorm dankbaar. En we blijven uiteraard doorgaan. Met deze 15.000 zitten we op 37,5% van het totaal aantal benodigde handtekeningen, maar dat is dan zonder het meetellen van de handtekeningen via de lijsten, want met dat meegerekend zitten we al over de 41% heen. OP naar de 50% en dan natuurlijk naar de 100%!
 
5 februari 2012
In mijn eigen woonplaats komt helaas veel dierenleed voor. Nog steeds zijn de jongeren niet opgepakt die het op katten hebben voorzien in Almere-Buiten. Een 'animalcop' mag blijkbaar alleen reageren op meldingen en verder geen onderzoek doen...
En vorige week raakten in de maandenbuurt twee honden in gevecht. De eigenaar van 1 van de honden is naar huis gelopen, heeft een mes gehaald en heeft later (!!) de andere hond NEGEN keer in zijn rug gestoken. Gelukkig kan ik zeggen dat de hond het heeft overleeft. De man is opgepakt vanwege 'vernieling' van eigendom van een ander. En dat is dus waarvoor deze actie bedoeld is: aanpassing van de wet want het mishandelen van een dier is geen 'vernieling' maar een misdaad!
Een voorstel wetswijziging en daarmee deze handtekeningenactie blijft dus hard nodig.
 
21 januari 2012
Noot van de redactie: Het is niet de gewoonte om in deze rubriek aandacht te besteden aan dierenorganisaties (zij kunnen gebruikmaken van onze hyvessite), maar omdat er bij drie organisaties erg vervelende dingen zijn gebeurd, vragen wij tóch uw aandacht voor hun websites:
Misschien dat u, op wat voor manier dan ook, iets kunt betekenen voor (een van) deze organisaties.
 
5 januari 2012
Met dank aan Johan Peeters! Dankzij hem is er nu een 'boost' aan handtekeningen. Geweldig om weer even zo'n hart onder de riem te krijgen!
 
1 januari 2012
Voor iedereen die een warm hart heeft voor dieren: de allerbeste wensen voor dit nieuwe jaar!!!
 
De actie hebben we 31-12-11 kunnen afsluiten met totaal 16.315 handtekeningen. Echt geweldig! Ik ben iedereen ontzettend dankbaar. En we blijven doorgaan want er zijn natuurlijk nog heel veel handtekeningen nodig. Ik hoop dat we de nodige 40.000 gaan halen; dieren kunnen niet voor zichzelf opkomen en hebben ons hard nodig.
 
14 december 2011
De Eerste Kamer heeft niet ingestemd met het wetsvoorstel tot verdoofd ritueel slachten.
Mijn actie is niet gericht tegen religieuze gebruiken dus ik blijf met mijn actie doorgaan en ik hoop dat de regering gaat inzien dat een dier een levend wezen is met gevoel!
 
10 december 2011
Eerdaags komt het eerste maatblad voor de vrouw op de markt, namelijk B the One. Ook op internet te vinden: www.btheone.nl.
In de 1e editie van B the One wordt een artikel geplaatst van Stijn Aerden over mijn actie. Met hele mooie foto's erbij, genomen door Marijn Scheeres. Hier 1 foto uit de serie foto's, met dank aan Marijn!
 
17 november 2011
Weer een mijlpaal bereikt! Namelijk:  (>) 16.000 handtekeningen in totaal! Dit is maar liefst 40%; we zijn nog steeds op de goede weg en ik blíjf ervoor gaan. Ik ben alle mensen die een handtekening hebben geplaatst echt superdankbaar. Ondanks al het dierenleed in Nederland (er zijn bij het alarmnummer 144 al tientallen meldingen binnen gekomen), blijkt gelukkig dat heel veel mensen een warm hart voor dieren hebben.
 
11 november 2011
Tineke de Nooij van Radio 5 heeft aandacht aan deze actie geschonken! Er is hierdoor weer een 'boost' aan handtekeningen en reacties. Dank je wel Tineke!! En natuurlijk ook enorm veel dank aan iedereen die een handtekening heeft gezet, dat spreekt voor zich.
 
9 november 2011
Van Els Smeets heb ik maar liefst 5 vellen vol handtekeningen ontvangen. Super! Na controle bleek er slechts 1 handtekening ongeldig, wat betekent dat Els maar liefst 149 handtekeningen heeft opgehaald. Dank je wel Els!
 
4 november 2011
Gisteravond rechtstreeks in de uitzending 'Almere Actueel' geweest van Stadsomroep Almere. Met dank aan Tom Jacobs!
 
3 november 2011
- Op de hyvessite www.eendierisgeending.hyves.nl vermeld ik bijna dagelijks de totaalstand van de handtekeningen. Op verzoek van een aantal mensen wordt vanaf vandaag ook de totaalstand op déze site vermeld!
- Eind van de middag word ik geinterviewd over deze actie voor een artikel in een nieuw uit te brengen blad. Nadere bijzonderheden over het blad zal ik hier vermelden zodra het blad online is en in de kiosken ligt.
 
28 oktober 2011
- Met dank aan Gerina maar liefst 37 handtekeningen via de lijsten opgehaald. Geweldig!
-Gisteravond zou mijn actie, via een telefonisch interview met mij, directe aandacht in het programma Almere Actueel krijgen. Helaas liet de techniek het afweten en ging het niet door...
 
25 oktober 2011
- Op 15 november a.s. wordt het landelijke alarmnummer 144 (Red een dier) in gebruik genomen! (In eerste instantie was voor het noodnummer 114 gekozen maar dit bleek al gereserveerd voor een gezamenlijk europees nummer.)
De aan het nummer 144 gekoppelde dierenpolitie beoordeelt alle meldingen die binnenkomen en als het nodig is wordt meteen een politiekorps naar een dier in nood gestuurd.
De agenten van 144 kunnen ook een dierenambulance sturen of bijvoorbeeld de LID (inspectiedienst) inschakelen.
- En nog meer goed nieuws! Sinds 1 oktober jl heeft het OM ingesteld dat bij dierenmishandeling zwaardere straffen worden gesteld! Het gaat in Nederland de goede kant op. Maar zolang in het Wetboek van Strafrecht een dier nog steeds met een ding wordt vergeleken, blijf ik met deze actie doorgaan want deze maas in de wet is wat aan rechters wordt voorgelegd 'ter verdediging' of wat rechters gebruiken om vonnis te bepalen. Deze maas in de wet moet echt gedicht worden! Ik hoop nog steeds om dat met deze actie te kunnen bereiken!!
 
15 oktober 2011
Op de 15e óver de 15.000 handtekeningen (in totaal), dus óver de 37,5%, heen!! Weer een mijlpaal bereikt!! Ik ben iedereen die een handtekening heeft geplaatst en iedereen die meehelpt uit het diepst van mijn hart ontzettend dankbaar. En we geven niet op, we blíjven ervoor doorgaan want er móet echt iets veranderen in de wetgeving.
 
6 oktober 2011
Door de politiek is besloten dat de Dierenpolitie alléén mag worden ingezet voor huisdieren. Koeien, schapen, paarden, etc. vallen daar niet onder, die vallen onder de inspectiedienst. Het aantal agenten dat de 'bijscholing' wil doen om 'animal cop' te worden is nu nóg kleiner geworden. Het wordt echt tijd dat het Wetboek van Strafrecht wordt aangepast zodat animal cops ook zeker weten dat het oppakken van dierenmishandelaars zin heeft.
 
4 oktober 2011
- DIERENDAG!!!
- Dat er een onomstotelijk verband is tussen huiselijk geweld en dierenmishandeling, is iets wat ik altijd heb meegenomen in deze actie. (Dit is namelijk gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek door de UvU gedaan en er zijn diverse proefschriften over geschreven o.a. door Marie-José Enders-Slegers en Peter Nikken.) En eindelijk lijkt de politiek hiervan nu doordrongen te raken. Citaat van de Sophia Vereeniging: 'Er komt meer aandacht voor dierenmishandeling als signaal voor huiselijk geweld. Daartoe zullen onder andere dierenartsen en dierenambulances worden benaderd. Deze toezeggingen deed de Leidse burgemeester Lenferink in de commissie Leefbaarheid en Bereikbaarheid op vragen van de Partij voor de Dieren.'
 
1 oktober 2011
Er zijn meldingen binnengekomen dat er 2 jongens bezig zijn voor deze actie, maar dat als je via hún je handtekening zet, je ook voor een jaar donateur bent. DIT IS NIET VOOR MIJN ACTIE! ER ZIJN GEEN JONGENS VOOR MIJN ACTIE BEZIG EN IK VRAAG NOOIT DONATIES!!
 
29 september 2011
Weer een mijlpaal: de hyvessite eendierisgeending.hyves.nl  heeft meer dan 4.500 leden! Deze tellen natuurlijk niet mee als handtekening, maar wèl ter ondersteuning van de draagkracht van de actie. Ik ben er superblij mee!!
 
25 september 2011
Op deze mooie nazomerse zondag op 2 na 13.000 handtekeningen via de website (dus zònder de lijsten)! Geweldig!
 
- In mijn eigen woonplaats komen nog steeds meldingen van dingen die kattenbeulen hebben uitgehaald. Verschrikkelijk wat die katten wordt aangedaan! Ik hoop dat de beulen nu toch eens opgespoord kunnen worden. Iemand moet toch íets weten of gezien hebben? Doet u dan alstublieft aangifte bij de politie!
- Mijn voorstel wetswijziging is nog steeds hard nodig zodat dit soort dierenbeulen goed bestraft kunnen worden. De nieuwe Wet Dieren biedt weliswaar meer mogelijkheden tot het aanpakken van dierenmishandelaars, doch zolang het Wetboek van Strafrecht een dier nog steeds als een ding beschouwd, is het nog lang niet in orde waar het straffen betreft! Dus daar vechten we voor!
 
Voor al diegenen die over het onderstaande vragen hebben gesteld:
- De eergisteren gevonden dode zeehond, die gedumpt was op een viaduct nabij Emmeloord, had op het eerste gezicht geen sporen van mishandeling.
- De LID (Landelijke Inspectiedienst Dierbescherming) heeft een onderzoek ingesteld of het doodknuppelen met een rubberen hamer van forellen als 'vermaak' op een markt in Dwingeloo als dierenmishandeling kan worden beschouwd.
 
11 september 2011
Dankzij Annie zijn er maar liefst 82 handtekeningen opgehaald! We hebben daarmee weer een mijlpaaltje bereikt want we zitten nu over de 1500 handtekeningen via de lijsten. Geweldig Annie, dank je wel. En natuurlijk ook heel veel dank aan degenen die hun handtekening hebben geplaatst!
 
26 augustus 2011
- Vorige week eindelijk zelf mijn handtekening mogen zetten omdat ik toen 18 werd!
- De actie toch maar weer op twitter geplaatst. Het twitterlogo zal eerdaags op deze site worden geplaatst.
- Helaas niets meer vernomen van de redactrice van een tv-programma. Ik neem aan dat het niet doorgaat want het betreffende tv-programma loopt maar t/m 9 september... Jammer! (Net zo spijtig als De Telegraaf waardoor ik een tijdje geleden ben geïnterviewd en er foto's zijn gemaakt, maar vervolgens geen artikel werd geplaatst.)
 
14 augustus 2011
Door privé-omstandigheden even uit de running geweest maar nu zijn we weer helemaal terug. Gelukkig komen er nog steeds handtekeningen binnen via de website en staan we nu op het mooie totaal van 14.165. Nog een héleboel te gaan maar de mijlpaal van 15.000 is in aantocht en we geven natuurlijk niet op. Ik ben benaderd geworden door een redactrice van een tv-programma; het zou prachtig zijn voor de actie als dit doorgaat!
 
28 juli 2011
Wellicht was u in de maand mei ook kwaad toen een mevrouw uit Den Haag (ik zal geen naam noemen) werd vrijgesproken van dierenmishandeling. In hoger beroep nota bene. Dit maakt nógmaals duidelijk dat een wetswijziging noodzakelijk is. Dus ik BLIJF mij hiervoor inzetten! En gelukkig velen onder u ook.
U zult misschien zeggen dat het 'oud nieuws' is omdat de vrijspraak 2,5 maand geleden plaatsvond, maar dit soort zaken blíjft actueel.
Ik citeer nog even Erna van der Ploeg die een artikel over deze vrijspraak schreef:
'Er liggen foto’s, verklaringen van politieagenten, een verklaring van een dierenarts, en dan nog volgt een vrijspraak. Meer dierenpolitie helpt niet. Je kunt een dierenpolitie op elke hoek van de straat zetten en het welzijn van dieren in de gaten houden, maar als het Openbaar Ministerie en de rechters het  laten af weten sta je met lege handen. Op zijn minst een houdverbod als er verwaarlozing wordt geconstateerd. Helaas lopen we in Nederland ver achter met straffen voor dierenmishandeling. In Amerika en Engeland hanteren ze de stelling: ‘Nu een dier straks een kind’. De straffen in die landen zijn dan ook hoog.'
 
27 juli 2011
Van Annie en Hub, Mieke en de medewerksters dierenwinkel Zodiak in Almere Muziekwijk, weer handtekeningenlijsten mogen ontvangen. Geweldig! We zitten nu met de lijsten op maar liefst 1430 handtekeningen en totaal over de 14.000 heen. OP naar de 15.000!
 
17 juli 2011
Gelukkig is het systeem weer in de lucht, maar we hebben al enige weken problemen met internet omdat we haast geen bereik meer hebben via onze provider. Het verwerken van de handtekeningen en het bijhouden van de website neemt daardoor enorm veel tijd in beslag (soms zitten we tot midden in de nacht nog te werken), maar we doen ons best.
Gisteren weer lekker veel handtekeningen kunnen ophalen waardoor de stand nu op 1325 van de lijsten is gekomen. Bedankt iedereen!!
 
14 juli 2011
Vanaf morgen (vrijdag 15 juli) wordt er gedurende een aantal dagen systeemonderhoud gepleegd. Dit betekent dat ik waarschijnlijk pas weer vanaf begin volgende week een update stand handtekeningen kan geven, excuses daarvoor!
 
8 juli 2011
Vandaag weer veel handtekeningen opgehaald. We zijn nu over eenderde van het benodigde aantal heen! SUPER! Natuurlijk nog veel te gaan, maar we blijven ervoor vechten.
Slechts 1 mevrouw wilde vandaag niet tekenen omdat zij eraan twijfelde dat een dier als een ding wordt beschouwd in het Wetboek van Strafrecht. Ik verwijs dan naar artikel 350 Sr, 2e lid, waarin dierenmishandeling wordt betiteld als 'beschadiging' en/of 'onbruikbaar maken'. Overigens geldt dit alléén wanneer het om een dier van een ander gaat! Het mishandelen van je eigen dier is NIET strafbaar; dit wordt gezien als 'vernieling van eigen goed'! (Zoals je ook je eigen inboedel kort en klein mag slaan...) Hier moet echt een einde aan komen. Temeer daar wetenschappelijk is onderzocht en bewezen dat in gezinnen waarin dierenmishandeling voorkomt, heel wat meer mis is dan de dieren die worden mishandeld. Daarnaast vind ik dat een dierenmishandelaar geen recht mag houden om dieren te hebben!
 
30 juni 2011
Een speciaal woord van dank voor Annie en Hub! Zij hebben het afgelopen weekend in Oostermaas op een braderie handtekeningen opgehaald voor deze actie. Een geweldig initiatief; wij stellen dat uiteraard bijzonder op prijs! Annie en Hub hebben zelfs een bord gemaakt om de mensen te attenderen op de actie. Echt super!
Gisteren ontving ik de lijsten met handtekeningen die zij hebben opgehaald. Na controle bleken er maar liefst 282 correcte handtekeningen te zijn!
 
 
 
29 juni 2011
Met 80% van de stemmen heeft de Tweede Kamer gisteren het wetsvoorstel van de Partij voor de Dieren om het onverdoofd ritueel slachten te verbieden aangenomen! Marianne Thieme van de PvdD zal nu in het debat in de Eerste Kamer haar wetsvoorstel moeten verdedigen. Zij hoopt al in het najaar met de Eerste Kamer in gesprek te gaan en zegt: ''als ik dan heel optimistisch reken dan kan het voorstel vanaf 2012-2013 in werking treden". Ook zegt zij het volste vertrouwen erin te hebben dat zij de zorgen die er nu nog zijn, weg kan nemen bij de Eerste Kamer.
Noot van de redactie: En wij hebben het volste vertrouwen in Marianne Thieme!
 
25 juni 2011
Regelmatig is niet te traceren waar er opeens een 'boost' aan handtekeningen vandaan komt. Gisteren was weer zo'n 'boost'. Echt geweldig! We hebben nu in totaal iets meer dan 13.000 handtekeningen. Nog veel te gaan, maar we houden het vertrouwen dat het gaat lukken!
 
24 juni 2011
Gisteren is de Tweede Kamer tot een akkoord gekomen over de rituele slacht. Onverdoofd ritueel slachten is verboden, maar we schieten denk ik met het akkoord niets op want.... er kan een uitzondering gemaakt worden als dieren via rituele slachtmethoden aantoonbaar niet meer lijden dan bij de reguliere slacht! De Tweede Kamer heeft gesteld: "We willen de mogelijkheid niet uitsluiten dat er ook zonder voorafgaande bedwelming slachtmethoden bestaan die even diervriendelijk zijn als de reguliere slacht."
Daarom ben ik bang dat het akkoord niet voorstelt, zelfs al zegt Marianne Thieme (Partij vd Dieren): "Als er bewijzen komen dat het dierenleed bij een andere manier van ritueel slachten niet aanwezig is, dan zijn we voor ontheffing. Maar hier geloof ik niet in. Deze bewijzen komen er niet.''
 
17 juni 2011
Door de Sophia Vereeniging tot Bescherming van Dieren werd vandaag de Sophia Puppy prijs, de Sophia Ledenprijs en de Sophia Penning uitgereikt. Omdat ik in deze laatste categorie één van de 12 genomineerden was, heb ik dit evenement mogen bijwonen. Het was een fijne en heel bijzondere ervaring. Weliswaar heb ik niet gewonnen maar het was een hele eer om bij de top 12 van Nederland te horen (een landelijke 4e plaats van 120 kandidaten en 1e plaats in Flevoland), en ik feliciteer van harte de drie winnaressen!
 
15 juni 2011
- Van de kunstenaar Harry Penninkhof hebben wij onlangs het mooie aanbod gekregen om 1 van zijn schilderijen te verloten onder de 40.000 handtekeningplaatsers. Omdat echter de handtekeningen + persoons-gegevens onder de privacywetgeving vallen hebben wij helaas dit mooie aanbod moeten afslaan. Maar dank aan Harry Penninkhof!
- Slechts 4% van de agenten wil zich laten omscholen tot 'animal cop'. Uit onderzoek blijkt dat slechts weinig agenten zich realiseren dat in gezinnen waarin dierenmishandeling voorkomt, ook het hoogste percentage mishandeling gezinsleden voorkomt. Agenten zouden als 'animal cop' derhalve twee vliegen in 1 klap kunnen slaan bij melding dierenmishandeling, maar hieraan wordt (nog?) geen aandacht besteed.
 
11 juni 2011
Herhaling: Er worden nog steeds enorm veel handtekeningen geplaatst waarbij niet alle gevraagde gegevens worden ingevuld of waarbij een omschrijving wordt gegeven (bijvoorbeeld 'Amsterdam en omstreken' ipv de woonplaats of 'anoniem 013' als adres of 'nvt'). Deze handtekeningen mogen NIET meedoen en worden echt direct verwijderd. Spijtig van uw vergeefse moeite! Wilt u niet alle gegevens invullen, dan hoeft u niet de moeite te nemen want deels ingevulde gegevens tellen zonder meer NIET mee.
 
5 juni 2011
Heeft u al eens op de site van EDEV, eendiereenvriend.hyves.nl, gekeken? EDEV is gestart met een nieuwe rubriek, namelijk 'hyve van de week'. Komende week heb ik de eer om 'hyve van de week' te mogen zijn.
Overigens is 'Bikers for Animals' de hyve van week 19 op die site, van wie Doggy net als ik kandidaat geweest voor de Sophia Penning, maar helaas heeft Doggy het niet tot de 12 genomineerden gehaald. Wel is hij op de uiterst respectabele 2e plaats in Flevoland geëindigd!
 
30 mei 2011
Noot van de redactie:
Nog steeds willen veel mensen wèl hun handtekening plaatsen, maar niet alle gevraagde gegevens invullen. De gegevens die gevraagd worden zijn echter een verplichting vanuit de Beoordelingscommissie. Uw gegevens worden alleen voor deze actie gebruikt en vallen onder de privacywetgeving! (Handtekeningen waarbij bepaalde gegevens ontbreken, worden echt verwijderd.)
 
26 mei 2011
Op 20 mei jl. heb ik in deze rubriek vermeld dat iemand mij heeft aangemeld om in aanmerking te komen voor de Sophia Penning die jaarlijks door de Sophia Vereeniging wordt uitgereikt. Vandaag heb ik bericht gekregen dat ik met mijn actie 'een dier is geen ding' van de 120 kandidaten op de 4e plaats ben geëindigd (en 1e in de provincie Flevoland). Iedereen die op mij heeft gestemd wil ik vanaf deze plek héél hartelijk bedanken!! Deze 4e plaats betekent dat ik bij de 12 mensen zit waaruit de jury op 17 juni a.s. een winnaar gaat kiezen. Aanstaande dinsdag of woensdag gaat de Sophia Vereeniging over de verkiezing persberichten verspreiden. Ik ben reuze benieuwd op welke plaats ik op 17 juni uiteindelijk zal eindigen met mijn actie.
 
25 mei 2011
De Eerste Kamer heeft op 17 mei ingestemd met de Wet dieren. Ik ben bezig geweest deze nieuwe wet te bekijken. De Wet dieren geeft regels met betrekking tot het gedrag van mensen jegens dieren en regels ter beheersing van risico's die dieren of van dieren afkomstige producten mee kunnen brengen voor de mens en voor andere dieren. Het is erg mooi dat deze wet regels vastlegt m.b.t. het gedrag van mensen jegens dieren, maar nog steeds wordt volgens het Wetboek van Stafrecht dierenmishandeling gelijkgesteld met beschadiging van een ding! Dierenmishandeling is geen overtreding maar een misdaad! Dus.... de actie 'een dier is geen ding' blijft gewoon doorgaan! OP naar de 40.000!
 
22 mei 2011
Er is goed nieuws en er is slecht nieuws.
- Het slechte nieuws is dat de hyvessite wordt gebruikt om onderlinge vetes tussen de leden uit te vechten. Uiteraard worden haatkrabbels van de site verwijderd.
- Het goede nieuws is dat ik vanmiddag met een vriendin in korte tijd 55 handtekeningen heb kunnen ophalen èn dat er veel handtekeningen via de lijsten onderweg zijn èn dat deze actie dankzij u allen nu al over de 11.250 handtekeningen heen zit! Echt SUPER. Hartelijk bedankt allemaal!!
 
20 mei 2011
Door een onbekende ben ik aangemeld bij de Sophia Vereeniging om in aanmerking te komen voor de Sophia Penning. Vindt u het leuk om op mij te stemmen (of op een ander hoor), kijk dan op de website www.sophiavereeniging.nl. (U kunt mij vinden wanneer u kijkt onder het kopje provincie en dan flevoland aanklikt.)
 
19 mei 2011
- Op 22 april jl. heb ik het hier al gemeld, maar nogmaals: Op de site petitiesonline staat namelijk een soortgelijke actie. Dit gaat echter NIET om MIJN actie! Ten eerste heb ik voor mijn actie 40.000 handtekeningen nodig en NIET de 50.000 als genoemd op petitiesonline en ten tweede vraag ik NIET om donaties!!
- In 1 van de Almeerse dagbladen is een vervolgartikeltje over deze actie opgenomen. Helaas hebben ze de website met .nl aan het eind vermeld i.p.v. met .com aan het eind...
 
18 mei 2011
Een mijlpaal!! We zijn over de 10.000 handtekeningen heen!
Een kwart van de benodigde 40.000 bereikt. Het is echt geweldig. Uit de grond van hart en uit naam van de dieren: iedereen hééél erg bedankt!
En nu óp naar de volgende mijlpaal. We gaan ervoor!
 
17 mei 2011
Start gemaakt met 'de straat op' om handtekeningen op te halen in steden. Gisteren in 1,5 uur tijd maar liefst 88 handtekeningen. Veel mensen zijn te gehaast om even aandacht te schenken, maar gelukkig zijn er nog veel méér mensen die wèl even tijd hebben. Ik ben iedereen die een handtekening heeft geplaatst en iedereen die mij helpt ontzettend dankbaar. Samen gaan we ervoor!
 
14 mei 2011
Al bijna 9.000 handtekeningen! Het is echt TOP!
En er zijn véél meer handtekeningen ontvangen via de website maar nog steeds willen vele handtekeningplaatsers niet alle gevraagde gegevens invullen. Deze handtekeningen worden echter direct verwijderd omdat deze niet aan de Beoordelingscommissie voorgelegd mogen worden. Ook duidelijk oneerlijke handtekeningen worden verwijderd. Ik wil nogmaals benadrukken dat het verzoek om al die gegevens een verplichting is vanuit de Beoordelingscommissie. (Ook 7 x dezelfde naam + gegevens invullen heeft geen zin; het wordt allemaal verwijderd. Eerlijkheid voorop!)
 
12 mei 2011
Noot van de redactie: Er komen zo ontzettend veel reacties binnen via het contactformulier dat wij dit niet meer kunnen plaatsen op de pagina Reacties. Maar wij vinden het fantastisch om zoveel reacties te mogen ontvangen en het wordt allemaal gelezen. Wij zijn zeer blij met alle harten die ons onder de riem worden gestoken!
En zelfs middenin de nacht blijven de handtekeningen binnenstromen; ik blijf het zeggen: het is geweldig!!
 
11 mei 2011
Er komen (geweldig!!) zoveel handtekeningen binnen, dat het systeem het niet meer kan verwerken en alles handmatig moet gebeuren. Het vergt een hoop tijd, maar.... uiteraard ZEER GROTE DANK aan iedereen die een handtekening zet!!
 
10 mei 2011
- Vanochtend is het interview met mij uitgezonden op Omroep Flevoland; het is ook te bekijken en te beluisteren op hun website.
- Morgenochtend, tussen 07:00 en 09:00 uur, wordt op de televisie in het programma Ochtendspits óók aandacht aan deze actie geschonken! Vandaag zijn de opnamen geweest.
Ik ben de mensen van Omroep Flevoland en Ochtendspits zeer dankbaar!
 
9 mei 2011
Morgenochtend wordt er op Omroep Flevoland een interview met mij uitgezonden. Ik ben hier ontzettend blij mee!
 
30 april 2011
Wat een mooi Koninginnedagcadeau! Dankzij alle hulp die ik krijg en dankzij alle mensen die een handtekening hebben gezet, zijn we nu al over de 1100 handtekeningen heen! Fantastisch. Mijn stageperiode is voorbij dus eerdaags ga ik ook 'het land in' om handtekeningen op te halen.
 
27 april 2011
Eindelijk in de media het bericht over 125 'animal cops'! Het gaat de goede kant op. De bevoegdheden zijn nog niet helemaal duidelijk, de maatstaf die een rechter zou kunnen gebruiken voor bestraffen is vooralsnog niet veranderd. Er is nog veel te doen...
 
26 april 2011
De Telegraaf heeft helaas nog steeds niet het artikel geplaatst over deze actie (wat zij hadden toegezegd...), maar wat zij wèl hebben geplaatst: Nederland heeft de meer dan twijfelachtige eer, hoog op de lijst van dierenleed te staan. Ons land staat op de vierde plaats van een lijst met landen waar dierenleed grootschalig voorkomt. Dit moet echt veranderen!
 
22 april 2011
Iemand vertelde mij dat deze actie ook is ondergebracht op de site petitiesonline. Dit gaat echter NIET om MIJN actie! Ten eerste heb ik voor mijn actie 40.000 handtekeningen nodig en NIET de 50.000 als genoemd op petitiesonline en ten tweede vraag ik NIET om donaties!
 
16 april 2011
Diverse mensen hebben handtekeninglijsten meegenomen om te kunnen lobbyen in hun (werk-/vrienden-/buurt)kring. Behalve degenen die al zoveel voor me doen, ben ik natuurlijk ook déze mensen heeeeeel erg dankbaar! Echt TOP.
 
15 april 2011
- Zèlfs het Bulgaarse parlement heeft eergisteren bepaald dat voortaan in Bulgarije dierenmishandeling een misdaad is! Er kunnen nu zware straffen gegeven worden: tot 3 jaar gevangenis voor het verminken of vermoorden van dieren. Dierenmishandeling wordt daar gelijkgesteld aan mishandeling van mensen. Nu Nederland!
- Op zondag 19 juni wordt er landelijk gewandeld voor de vergeten dieren. Kijk op www.vergetendierentocht.nl en doe mee door te wandelen of door sponsoring van wandelaars! De opbrengst is voor de Dierenbescherming.
 
14 april 2011
Het is echt súper zoveel handtekeningen en fijne reacties er binnen komen! Overigens worden handtekeningen, waarvan duidelijk is dat ze oneerlijk zijn (zoals van M.Oord, wonende op het Rauwveld), verwijderd.
 
12 april 2011
Het artikel in de Almere Deze Week is geplaatst, pagina 3. Zie ook op hun website: www.almeredezeweek.nl. Naar aanleiding van het artikel komen er weer veel handtekeningen binnen. Geweldig! Hartelijk dank iedereen. Ik ontving ook een mail met adviezen waar ik erg blij mee ben.
 
9 april 2011
Volgende week woensdag wordt er een artikel over deze actie geplaatst in het blad Almere Deze Week!
Na het artikel in de Almere Vandaag over deze actie (21/22 maart jl.), zou De Telegraaf eveneens een artikel plaatsen maar De Telegraaf heeft blijkbaar nog steeds geen ruimte gevonden voor plaatsing, terwijl het zo mooi zou passen bij bijvoorbeeld het kleine hondje dat is doodgetrapt door een jogger...! Het Shih-Tzu hondje werd uitgelaten door een 11-jarig meisje. Volgens info op diverse sites, deed ook hier de politie weer niets.
 
7 april 2011
- Een paar familieleden en een buurman doen alles wat voor hun mogelijk is om te helpen bij deze actie. Ik ben jullie ontzettend dankbaar! En de dieren natuurlijk het meest.
- Vandaag worden de eerste handtekeninglijsten bij een winkel in Almere opgehaald. Het aantal handtekeningen via de lijsten zal vanaf vanmiddag ook hierboven te zien zijn. (Update eens per twee weken.)
 
4 april 2011
- Start gemaakt op kleine schaal met folderen in Almere.
- Op advies van een deskundige is het handtekeningformulier nu ook op de homepagina geplaatst, tezamen met wat uitgebreidere info waarom er NAW-gegevens worden gevraagd bij de handtekening.
 
2 april 2011
- Van een aantal mensen heb ik de vraag gekregen waarom het handtekeningformulier niet te downloaden is. Deze sitebuilder biedt echter die mogelijkheid niet!
- Op de site 'www.nujij.nl' wordt onder 'dierenleed' het artikel uit de Almere Vandaag over deze actie met 64 stemmen als 1 na beste gewaardeerd! (Best gewaardeerd artikel heeft 76 stemmen. Het op 2 na best gewaardeerde artikel heeft 36 stemmen.)
- Een klant van een van de winkeliers in Amsterdam-Slotervaart heeft een handtekeningformulier vanuit de winkel mee naar huis genomen om bij haar buren ook handtekeningen op te halen. Absoluut TOP!!
 
31 maart 2011
Vandaag worden er handtekeninglijsten neergelegd bij een paar razend enthousiaste winkeliers in Amsterdam-Slotervaart. Ik ben vreselijk dankbaar voor al deze hulp!
 
Stand aantal leden hyves, update 31-03-11 (18:00): 260.
 
29 maart 2011
Zoals al eerder vermeld, heeft de Almere Vandaag een artikel aan deze actie gewijd. Vorige week heeft De Telegraaf een interview met mij gehad, maar er is helaas nog steeds geen ruimte gevonden om het artikel te plaatsen. Behalve de Almere Vandaag heeft wèl de redactie van het blad Hart voor Dieren aandacht aan deze actie besteed. U vindt het op de site www.hartvoordieren.nl. Ook zal Hart voor Dieren een vermelding op hun hyvessite maken en op facebook. Echt fantastisch!! Uiteraard is de site van Hart voor Dieren ook interessant voor andere (dieren)onderwerpen; een aanrader om te bekijken en te lezen!
 
27 maart 2011
Er zijn gisteren bij een paar dierenwinkels handtekeninglijsten neergelegd, dus er is ook een start gemaakt met handtekeningen op papier op te halen. Verder zit er natuurlijk heel veel in de planning.
Via de website zijn er nu 262 handtekeningen ontvangen. Dat is nog héél veel te gaan, maar het is een geweldig begin. Ik ben iedereen die meedoet superdankbaar. Maar het gaat niet om mij maar om de dieren!
 
25 maart 2011
Ik ben héél erg dankbaar voor alle handtekeningen en reacties die binnenkomen. Helaas blijkt ongeveer 10% van de handtekeningen niet bruikbaar te zijn omdat òf het adres òf de woonplaats niet is ingevuld. Het is zo vreselijk jammer als uw goedbedoelde handtekening niet kan worden meegeteld...
 
Algemeen: Regelmatig krijg ik te horen dat de politie geen aangifte wil opnemen wanneer er iets met een dier is gebeurd. Maar... de politie is verplicht om elke aangifte op te nemen, zelfs al is/zijn er geen dader(s) bekend. Het kan gebeuren dat er een keer geen tijd is om direct je aangifte op te nemen, maar dan moet de politie een afspraak met je maken wanneer het wèl kan. Blijft de politie weigeren om je aangifte op te nemen, dan kun je een klacht indienen. Hiervoor bestaan speciale klachtenformulieren, die over het algemeen op de politiebureaus verkrijgbaar zijn.
 
23 maart 2011
Het is echt fantastisch, de handtekeningen stromen binnen. Helaas zien veel mensen niet dat zij zowel hun adres als woonplaats moeten invullen; deze handtekeningen mag ik niet meetellen...
 
22 maart 2011
Op de site van Almere Vandaag (www.almerevandaag.nl) is een artikel geplaatst over deze actie!
 
21 maart 2011
Mijn hyvessite (www.eendierisgeending.hyves.nl) had gisterochtend 66 leden en vanochtend maar liefst al 100 leden. Geweldig!
 
18 maart 2011
Via het contactformulier van deze site heb ik een aantal fijne en leuke reacties ontvangen. Ik probeer iedereen persoonlijk te antwoorden, maar mocht u (nog) geen reactie hebben ontvangen: ik ben u echt heel erg dankbaar.
 
We hebben Hyves! www.eendierisgeending.hyves.nl Word ook lid.
 
14 maart 2011
De eerste handtekeningen via de website zijn ontvangen. Iedereen die meedoet: mijn dank is zeer groot! Mede namens de dieren!
 
12 maart 2011
Eindelijk on-line. De actie gaat nu via de website van start. De overige te ondernemen stappen moeten nog even wachten tot ik klaar ben met mijn stage.
 
Website
mogelijk gemaakt
door Vistaprint